Hoe jouw steun 'VERVIERVOUDIGD' wordt…

Meer dan bij andere projecten wordt jouw gift van € 40 er wel 160 waard bij het vlaamsoogfonds !! Jij steunt financieel mijn opleiding. Maar tegelijkertijd door het viervoudig inzetten van het 'vlaamsoogfonds' als hefboomfonds op samenwerking, empowerment, innovatie en extra solidariteit vermenigvuldigt dit fonds je steun als ware het de wonderlijke vermenigvuldiging van broden en vissen.

SAMENWERKING: ik word opgeleid door een gespecialiseerd blindengeleidehondenschool die op zich dan weer nauw samenwerkt met een expertisecentrum voor mobiliteits- en oriëntatie instructie voor mijn baasje. Wat heeft hij aan een goede blindengeleidehond als hij niet leert goed met me om te gaan, als hij niet leert hoe als blinde het openbaar vervoer te gebruiken, technologische hulpmiddelen (gespecialiseerde smartphones met toegankelijke apps voor "De Lijn', de NMBS en zo) te gebruiken.

INNOVATIE: een splinternieuw ontwikkelde app die mijn baasje intussen daarbij ook leerde gebruiken is deze met de naam 'BE MY EYES'. Supergoed gevonden: via deze app kan hij later als hij met mij op stap is, maar toch nog verloren loopt, hulp krijgen via zijn smartphone en deze app, waarbij een netwerk van duizenden mensen die op elk moment van dag en nacht kunnen opgeroepen worden voor hulp. Via zijn smartphone kunnen ze meekijken naar camerabeelden om bijvoorbeeld een straatnaambord te lezen en zo zijn plaats opnieuw te bepalen. Wat gaan ze nog allemaal uitvinden ???

EMPOWERMENT: Dankzij mijn hulp en deze van het vlaamsoogfonds is mijn toekomstig baasje helemaal op zichzelf in staat om maatschappelijk verantwoordelijkheid op te nemen. Hij droomt al langer ervan om zich in te zetten als bestuurslid van de belangenbehartiger, de vereniging van Blinden en Slechtzienden, VeBeS. Een droom die dankzij jullie steun mogelijk wordt.

EXTRA SOLIDARITEIT: veel blinde en slechtziende mensen vallen vandaag nog tussen de mazen van het net van overheidssteun. Iedereen hoort wel eens van de 'WACHTLIJSTEN' in de gehandicaptenzorg. Wel mijn baasje in spe dondert daarbij ook tussen de mazen van het net en moet geholpen worden zonder dat hij daarvoor een budget krijgt. Het vlaamsoogfonds steunt voor wie het ECHT nodig heeft !!!


Een project daarom ondersteund door het "vlaamoogfonds"

SAMENWERKING           X
INNOVATIE                     X
EMPOWERMENT           X
EXTRA SOLIDARITEIT   X

Klik om deze tekst te bewerken…

Klik om deze tekst te bewerken…
Klik om deze tekst te bewerken…
Klik om deze tekst te bewerken…