Jouw steun verandert levens.

Jouw steun, hoe klein ook, heeft impact. Met jouw gift kunnen we de levenskwaliteit van blinden en slechtzienden blijven verbeteren, via tientallen diverse initiatieven.

Blind date met 'n boek.

Een avond, alleen, donker, al is het dit altijd want ik ben blind! Zelfs het haardvuur heeft iets kils. Ik staar in het niets en denk: "My kingdom for a ... book!". Nu zou ik me, zoals vroeger, willen verliezen in een hartverwarmend verhaal van een boek ...
Hoe lees ik als blinde?

Donatie

Duizenden Vlamingen ondersteunen het vlaamsoogfonds met een gift.
Veel blinde en slechtziende mensen vallen voor de klassieke ondersteuning door de overheid uit de boot. Denk maar aan het plotse overlijden van de blindengeleidehond, waarna het blinde baasje geen recht meer heeft op een tegemoetkoming.

Een kleine gift kan hun leven een stuk beter maken. Bovendien is deze gift vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar. Een voorbeeld: als u een gift van 100 euro doet, kost u dat slechts 55 euro!
Erfenis of fonds Geef uw bezit een doel na uw overlijden.
Met het opstellen van een testament, kunt u ervoor zorgen dat uw bezit na uw overlijden de bestemming krijgt die u wenst. Dit kunnen uw nabestaanden zijn, en/of een goed doel.

Het vlaamsoogfonds is afhankelijk van giften en legaten. Via een erfenis kunt u ook na uw overlijden heel wat betekenen voor de toekomstige generaties blinden en slechtzienden.

Voor wie een groot bedrag wil nalaten of schenken onder bepaalde voorwaarden, is er de mogelijkheid om een ‘fonds op naam’ op te richten. U bepaalt zelf de naam en het specifieke doel van het fonds, uiteraard binnen de specifieke doelstellingen van het vlaamsoogfonds.
Klik hier
Voor meer info rond erfenissen of fondsen
Partnerships Draag als bedrijf bij aan een duurzaam, innovatief project met tastbare impact.
Wenst u of uw bedrijf nu wezenlijk bij te dragen aan een betere inclusie van blinden en slechtzienden? Aan een duurzaam en innovatief project? Meewerken aan wetenschappelijke vooruitgang, waar uw bijdrage een hefboomfunctie kan betekenen? Waar we door samen te werken méér kunnen bereiken?

Ga vandaag nog een duurzaam partnerschap aan met het vlaamsoogfonds en investeer als bedrijf in de toekomst van onze maatschappij.
Contacteer ons
Om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken
Zet je eigen actie op Dien je initiatief in om de levenskwaliteit van blinden en slechtzienden te verbeteren.
Vele handen maken licht werk: om 120.000 blinde en slechtziende mensen te helpen hebben we veel initiatieven nodig, veel sterke schouders om eronder te zetten.

Heb je als particulier of organisatie zelf een initiatief? We nodigen je graag uit om alle belangrijke gebeurtenissen in jouw leven te associëren met het vlaamsoogfonds.
Ontdek ons actieplatform
Een handige tool om op verschillende manieren het Vlaamsoogfonds bij jouw speciale gebeurtenissen te betrekken!
Spread the word! Help de boodschap te verspreiden met onze mediakit.
Het vlaamsoogfonds werkt hard aan een duurzame mentaliteitsverandering in onze maatschappij. Het in gang zetten van zo’n verandering werkt echter enkel met de nodige aandacht.

Geen ruimte voor een gift maar je wil wel helpen? Help onze boodschap verspreiden via sociale media of andere kanalen!
Download de mediakit
Met materiaal voor Facebook, Instagram, Linkedin, e-mail, affiches, ...