Steun ons

Duizenden Vlamingen helpen al mee om blinden en slechtzienden te ondersteunen. Het vlaamsoogfonds is van uw hulp afhankelijk. U bènt het vlaamsoogfonds.
BE43 7378 8877 7701
(ons nummer voor briefschrijfacties is BE14 7360 0360 0683)

Maar hoe kan jij helpen?

Donaties
Duizenden Vlamingen ondersteunen het vlaamsoogfonds met een regelmatige gift. Zij worden geregeld per brief op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen vlaamsoogfonds door Max de puppy. Max is de mascotte van het vlaamsoogfonds die ijvert voor meer rechtvaardigheid voor blinden slechtzienden. 

Veel blinde en slechtziende mensen vallen voor de klassieke ondersteuning door de overheid uit de boot. Vaak omdat ze ouder dan 65 zijn en geen aanspraak maken op een tegemoetkoming. Soms overlijdt de blindengeleidehond plots en heeft het blinde baasje geen recht meer op een tegemoetkoming.  Dit is een lacune in de wetgeving die onrechtvaardig is. 

De overheid schiet hier te kort. Dankzij al uw giften en donaties kunnen wij deze mensen geven waar ze recht op hebben.
Doe daarom uw gift op rekeningnummer

BE43 7378 8877 7701
vlaamsoogfonds
Durletstraat 43
2018 ANTWERPEN
let wel het rekeningnummer van onze briefschrijfacties is BE14 7360 0360 0683
dank om dit te checken)

Erfenis of fonds
Met het opstellen van een testament, kunt u ervoor zorgen dat uw bezit na uw overlijden de bestemming krijgt die u wenst. Dit kunnen uw nabestaanden zijn, en/of een goed doel. 

Het vlaamsoogfonds is afhankelijk van giften en legaten.  Onze droom is een wereld waar blinden en slechtzienden even goed deel kunnen nemen aan het leven als ieder ander. Via een erfenis kunt u ook na uw overlijden heel wat betekenen voor de toekomstige generaties blinden en slechtzienden. 

Voor wie een groot bedrag wil nalaten of schenken onder bepaalde voorwaarden, is er de mogelijkheid om een ‘fonds op naam’ op te richten. U bepaalt zelf de naam en het specifieke doel van het fonds, uiteraard binnen de specifieke doelstellingen van het vlaamsoogfonds. 

Wat dient in het testament vermeld te staan:

"vlaamsoogfonds"
met inrichtende macht Koninklijke Maatschappij voor Blinden en Slechtzienden vzw
Ondernemingsnummer 404.745.564
Durletstraat 43
2018 Antwerpen

Beslis vandaag wat er morgen met uw vermogen gebeurt. Contacteer vrijblijvend Joke Daelemans voor een informatief gesprek. 0489/86.43.87 of joke.daelemans@vlaamsoogpunt.be

Partnerships
Wenst u of uw bedrijf nu wezenlijk bij te dragen aan een betere inclusie van blinden en slechtzienden? Aan een duurzaam en innovatief project? Meewerken aan wetenschappelijke vooruitgang, waar uw bijdrage een hefboomfunctie kan betekenen? Waar we door samen te werken méér kunnen bereiken?   

Ga vandaag nog een duurzaam partnerschap aan met vlaamsoogfonds en investeer als bedrijf in de toekomst van onze maatschappij. Contacteer Jan de Smedt of Joke Daelemans voor een verkennend gesprek. 0489/86.47.87 of joke.daelemans@vlaamsoogpunt.be.

Help ons met het verspreiden van onze boodschap
Het vlaamsoogfonds werkt hard aan een duurzame mentaliteitsverandering in onze maatschappij. 
Door lobbywerk bij de overheid en bedrijven, beleidsbeïnvloeding op federaal en vlaams niveau, door het verzorgen van tal van opleidingen, sensibilisering van scholieren, studenten, bedrijven, particulieren. 

Help ons met dit te bereiken door eenvoudigweg onze boodschap te verspreiden. Deel deze website op jouw website, blog, of sociale media. Samen kunnen we de maatschappij veranderen.

U bènt het vlaamsoogfonds…en we hebben uw steun nodig.