Herinner je me nog ?

Ik ben Benji. Dankzij jullie steun toverden ze me om tot een echte "held" en kan ik nu fier en plichtsgetrouw mijn werk doen als blindengeleidehond. Neem het van me aan: een helse karwei om het allemaal goed te doen. Maar wat krijg ik er een mooi cadeau voor terug: mijn baasje ziet me zo graag dat hij me 'ten gepaste tijde' echt vertroeteld. Maar ja, hoe zou een 'heldenleven' er anders moeten uitzien ?

Maar mijn opleiding en later mijn 'tewerkstelling' was wel een speciaal verhaal.
Dankzij het vlaamsoogfonds was er een unieke samenwerking tussen de blindengeleidehondenschool, het gastgezin en Blindenzorg Licht en Liefde waar ook mijn later baasje werd klaargestoomd om met mij de wijde wereld op zichzelf te kunnen verkennen. Toegegeven, ik mag ook fier zijn op hem.
Daarbij leerde hij zelfs als extra steuntje een splinternieuwe techniek: echolocatie: een techniek ook ontleend aan de dierenwereld (vleermuizen bv.) waarbij met klikgeluiden de blinde een waarneming van de ruimte doet en zich daarin kan plaatsen en oriënteren.

Een speciaal woordje van dank aan jullie die dit alles financieel ondersteunden door een gulle gift. Want door een bizarre samenloop van omstandigheden was er geen overheidssteun voor hem om dit alles te betalen.

Een project daarom ondersteund door het "vlaamoogfonds"

Samenwerking
Innovatie
Empowerment
Extra solidariteit
Klik om deze tekst te bewerken…