De tweejaarlijkse hoogmis voor blinde en slechtzienden

Ik voel het al bij mijn baasje. Enige tijd voor de ultieme datum einde lente wordt hij actiever, gelukkiger: het moment komt eraan: ZieZo-Vlaanderen het unieke beursevent voor blinde en slechtziende mensen; waar zowat alles dat voor hen interessant kan zijn bij elkaar wordt gebracht. Ook blindengeleidhonden komen hier aan bod. Het 'vlaamsoogfonds' is de hoofdsponsor van dit hoogstaand event dat 3 - dagen duurt. Dit is niet toevallig want ZieZo-Vlaanderen zet in op:

SAMENWERKING: de crème de la crème van bedrijven en hulporganisaties, geburikersverenigingen projecten die een gespecialiseerd aanbod hebben voor blinden en slechtzienden worden daar bij elkaar gebracht zodat deze mensen met een dagbezoek van alles in één keer op de hoogte kunnen zijn.

INNOVATIE: het is er ook de place to be om de laatste nieuwe technieken, hulpmiddelen te komen besnuffelen. Ook voor de zogenaamde ervaringsdeskundigen, de blinde en slechtziende mensen zelf is er de mogelijkheid om hun ideeën in te brengen om zo de producenten, productontwikkelaars aan de slag te brengen.

EMPOWERMENT: éénmaal op ZieZo-Vlaanderen leeft mijn baasje helemaal op: hij komt er zoveel compagnons de route tegen, plannetjes worden gesmeed, ideeën en ervaringen gedeeld. Hij komt zenuwachtig, wat voorovergebogen toe, maar gaat er kaarsrecht, glimlachen en vol toekomst ideeën 's avonds welgemutst uit weg.

EXTRA-SOLIDARITEIT: op ZieZo-Vlaanderen is er speciaal ingezet op het voorstellen van projecten en organisaties die blinde en slechtziende mensen die het niet breed hebben of die hier en daar voor overheidssteun uit de boot vallen toch te helpen. Het vlaamsoogfonds hefboomt met een financiële steun deze organisaties om daar ook aanwezig te kunnen zijn.
Voor elk wat wils dus.

Een project daarom ondersteund door het "vlaamoogfonds"

SAMENWERKING           X
INNOVATIE                     X
EMPOWERMENT           X
EXTRA SOLIDARITEIT   X
 

Klik om deze tekst te bewerken…

Klik om deze tekst te bewerken…
Klik om deze tekst te bewerken…
Klik om deze tekst te bewerken…